Weerbaarheidstraining voor vrouwen

Het kan zijn dat je op een punt in je leven komt waarin je jezelf niet meer begrijpt. Mentale klachten hebben invloed op jouw dagelijkse leven en is bepalend voor de “mindset” waarmee je je leven creëert.

Daarnaast geeft het lichaam vaak aan wanneer het mentaal niet helemaal goed gaat. Denk dan bijvoorbeeld aan extreme vermoeidheid, chronische fysieke klachten, auto-immuunziekte en/of het gevoel om helemaal opgebrand te zijn.

Om het lichaam weer goed met de geest te laten samenwerken is een combinatie van gesprek en Kickboksen een heel goed hulpmiddel. Je leert jouw lichaam weer vertrouwen. Ook mentaal werkt dit door. Je leert je grenzen aan te geven en je emoties te beheersen. Zo leer je jezelf heel goed kennen.

Na iedere training worden er ademhalingsoefening gedaan om het lichaam weer tot rust te brengen. Iedere training wordt na afloop geëvalueerd en er zijn regelmatig individuele gesprekken met de psycholoog. De trainingen worden gegeven door een professionele kickbokstrainer, samen met de psycholoog.

Stichting RIK organiseert weerbaarheidstrainingen voor vrouwen van alle leeftijden. 

Wil jij je graag aanmelden of wil je graag meer informatie ontvangen hierover? Maak hier een afspraak.

Ervaringen van deelnemers

Deelnemer 1

Dankzij de inzet, het geduld en doorzettingsvermogen van zowel de trainers als de deelnemers heb ik krachten in mezelf ontdekt waarvan ik niet eens wist dat ik dit had of in kon zetten. Ik sta nu met opgeheven hoofd en veel steviger op mijn benen en kan de wereld weer aan! Iets waarvan ik dacht dat dit niet meer mogelijk was.

Deelnemer 2

Ondanks dat ik een stuk jonger ben dan de anderen, krijg ik alles goed mee en begrijp ik alles goed doordat jullie alles voor mij heel erg duidelijk uitleggen en extra uitleg geven als ik dat nodig heb.

Deelnemer 3

Mijn doel om weer positiever, zelfverzekerder en bewust in het leven te staan heb ik dus ook zeker behaald en accepteer ik het als het een dag even tegen zit.

Deelnemer 4

Ook onze trainer niet te vergeten, Ilyas wat een fijne man was dat. Hij vroeg veel, maar op een respectvolle manier, hij motiveert. Opgeven is geen optie, die zin vergeet ik niet gauw .

Deenemer 5

Als ik terugdenk naar de 3 maanden aan weerbaarheidstraining krijg ik direct een glimlach.
Wat hebben wij gelachen en gehuild.
We werden aangemoedigd en gestimuleerd om door te zetten door 2 deskundige mensen. Dit met veel passie voor de sport en gericht op de mens.
Ik heb er veel uit kunnen halen wat op bepaalde punten zeker wel confronterend was, maar wat ook weer inzichten geeft om belemmerende overtuigingen los te laten. Hierdoor werd persoonlijke groei weer mogelijk gemaakt.
Wat zijn jullie fijne mensen om mee samen te werken. Dank jullie wel voor deze prettige ervaring.

Charrel

Alleen al bij het schrijven bemerk ik een glimlach tevoorschijn komen. De uitdaging die ik ben aangegaan is een eerste, maar de tegemoetkoming in het prikkelen van de uitdaging… Man…
De aanmoediging, de stimulans om door te zetten, de technieken om lichamelijk conditie op te bouwen en minstens zo belangrijk mentale groei te bereiken.
Zucht,
Elke week les krijgen van betrokken, gedreven trainers met hart voor het vak en de medemens. Mijn dank is oprecht groot.
Ik ben benieuwd hoeveel meer vrouwen jij en jullie mogen bereiken in hun persoonlijke groei waar deze trainingen een bijzondere bijdrage aan levert!
Grote dank en warme groet,

Deelnemer 6

Dankzij de inzet, geduld en doorzettingsvermogen van zowel de trainers als de deelnemers heb ik krachten in mezelf ontdekt waarvan ik niet eens wist dat ik dit had of in kon zetten. Ik sta nu met opgeheven hoofd en veel steviger op mijn benen en kan de wereld weer aan! Iets waarvan ik dacht dat dit niet meer mogelijk was.

Deelnemer 7

Bedankt dat jullie mij deze kans hebben gegeven, om te mogen deelnemen aan dit traject. Ik wist niet zo goed wat ik van dit traject kon verwachten, maar het heeft me heel veel gebracht. De combinatie van het boksen de groepssessies en de ontspanningsoefeningen zorgen er echt voor dat ik me een stuk beter ben gaan voelen, fysiek en mentaal. Ondanks dat ik een stuk jonger ben dan de anderen, krijg ik alles goed mee en begrijp ik alles goed doordat jullie alles voor mij heel erg duidelijk uitleggen en extra uitleg geven als ik dat nodig heb. Ik ben heel blij dat jullie er zijn want, op heel veel plekken zijn er lange wachtlijsten en het is heel fijn dat ik bij jullie meteen aan de slag kon gaan. Het is ook heel fijn dat jullie goed contact hebben met mijn ouders over hoe het traject verloopt. Ook vind ik het heel erg fijn dat jullie meedenken met verschillende situaties die gebeurd zijn en mij daarin steunen en advies kunnen geven. Door mee te mogen doen aan dit traject weet ik een stukje beter wie ik ben en hoe ik met alles om kan gaan en ik hoop dat jullie dit voor veel andere kinderen en volwassen mogen blijven doen. Ik zou het echt iedereen aanraden en ben jullie echt heel erg dankbaar.

Deelnemer 8

Dit traject van aantal weken heb ik enorm veel geleerd, zoals mijn grenzen aan te geven om sterker in mijn schoenen te staan en om over mijn gevoelens te praten. Ik startte de training als een kwetsbare jonge dame die alles maar pikte en over me heen liet lopen, mijn doel van deze training was ook hierbij ook om mezelf op nummer 1 te zetten en eerst aan mezelf te denken. Deze training heeft mij als mens sterker gemaakt, zowel fysiek als mentaal. Dit heeft mij enorm goed gedaan.
En hoop dat er in de toekomst nog meer leerzame trainingen georganiseerd worden