Over ons

Doelstelling Stichting RIK

Stichting RIK heeft als doel om mensen zowel fysiek als mentaal weerbaarder te maken in onze maatschappij.

Om dit te bereiken laten we mensen kennismaken met een gezondere levensstijl en bieden wij hen een op de doelgroep passend programma aan van sportieve activiteiten en gesprek. Naast sportinstructeurs maken wij ook gebruik van andere deskundige partijen, zoals: diëtistes, fysiotherapeuten en psychologen.

De doelstelling van stichting RIK is meervoudig en is van toepassing voor jongeren en ouderen, n.l.:

 • stimuleren om meer te gaan bewegen;
 • kennismaking met een sportievere en gezondere levensstijl (sport en voeding);
 • verbeteren van de weerbaarheid en de omgang met anderen;
 • mensen in contact te brengen met elkaar;
 • signalering van mogelijke problemen, zoals: verwaarlozing en mishandeling.

Programma’s worden aangeboden aan:

 • mensen met een fysieke beperking;
 • mensen met een mentale beperking;
 • mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt;

Samenwerking

Stichting RIK werkt nauw samen met:

 • Sportschool Hit & Health, gevestigd aan Catharinaland 5-11 te Den Haag.
 • I.M. Fysiotherapie o.a. gevestigd aan Catharinaland 5 te Den Haag.

Fondsenwerving en donaties

Stichting RIK is grotendeels afhankelijk van subsidies en donaties van derden.

Hierbij kan worden gedacht aan subsidies/fondsen die nodig zijn voor:

 • het opstellen van uitvoeren van plannen en programma’s;
 • vervoer van mensen;
 • aanschaf van speciale materialen benodigd voor specifieke programma’s;
 • het geven van de benodigde (gespecialiseerde) begeleiding.

Sportschool Hit & Health

De sportschool Hit & Health is opgericht in 2011 en ontstaan uit passie voor de vechtsport. De oprichter Sven Ten Bruggen Cate is zelf een gepassioneerd vechtsporter en heeft zich omringd met professionele trainers gespecialiseerd in divers disciplines.

Sportschool Hit & Health is gespecialiseerd in vecht en verdedigingsporten, waarbij kickboksen, MMA en boksen momenteel centraal staan.

De lessen worden gegeven aan zowel beginners als gevorderden en voldoen tevens aan door de bonden en de overheid opgelegde normen voor deze sporten.

Sportschool Hit & Health heeft inmiddels een meer dan goede reputatie opgebouwd in de regio. Er wordt getraind op alle dagdelen door sporters van alle leeftijden en categorieën. Er wordt veel energie gestoken in de jeugd, maar ook ouderen maken veel gebruik van de geboden faciliteiten.

Sportschool Hit & Health ligt centraal gelegen in Mariahoeve en is gevestigd aan Catharinaland  5 – 11 in Den Haag, op de grens van Leidschendam-Voorburg.

De sportschool beschikt over 2 verdiepingen (ruim 700 m2) met diverse sportfaciliteiten. De sportschool beschikt over meerdere kleedruimtes met douches. Ook voor een sportdrankje of een lekkere kop koffie kan je er terecht. Er is voldoende parkeergelegenheid voor de deur en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

Sport en spel

De combinatie van sport en spel is een belangrijke factor om mensen te kunnen enthousiasmeren om meer te gaan bewegen en te gaan sporten.

Een voorbeeld hiervan is een variant van “Walking Football”*

*(Walking Football houdt in dat er tijdens een partijtje niet wordt gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Het tactisch aspect van de sport krijgt hierdoor een nieuwe dimensie. Het fysieke karakter maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen. Ouderen die vanwege fysieke beperkingen niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, krijgen op deze manier weer de kans om een balletje te trappen. Een ideale oplossing voor ouderen die daarnaast ook nog het sociale aspect van sporten willen beleven. Middels deze vorm van sport wordt het makkelijker om een leven lang van sport te kunnen blijven genieten)